Sütök-főzök

Töltött burgonya (diétás)

Hozzávalók: 80 dkg burgonya (4 db) 10 dkg reszelt sajt 3 dkg margarin l dl energiaszegény tejföl só A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy a burgonyában körülbelül 2 centiméteres szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnal, tejföllel, reszelt sajttal, sóval jó habosra keverjük és a burgonya üregébe púpozzuk. A… Tovább »

Gombapogácsa (diétás)

Hozzávalók: 2 db zsemle 15 dkg gomba 5 dkg vöröshagyma l kk. ételízesítő 1 db tojás 1 ek. étolaj só, bors A zsemléket vízben megáztatjuk, a gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük és az olajban megfonnyasztott hagymán 6-8 percig pároljuk. A gombát, a kifacsart zsemléket a tojással, ételízesítővel, sóval, borssal összedolgozzuk, pogácsákat formálunk belőle és forró olajban… Tovább »

Tökleves (diétás)

Hozzávalók: 1 kg spárgatök 5 dkg kapor 2 dkg liszt 1 dl energiaszegény tejföl 0,5 dkg olaj só, ecet, édesítőszer A gyenge főzőtököt ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. Vizet töltünk rá, épp csak annyit, hogy ellepje, majd főzni kezdjük. Kevés ecettel, édesítőszerrel, sóval, kaporral ízesítjük. Óvatosan főzzük, hogy ne menjen szét a tök…. Tovább »

Alma hagymával (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg alma 30 dkg lilahagyma 6 ek. citromlé 1 ek. mazsola 1 dl tejszín 12 dkg sovány sajt só, késhegynyi szegfűbors A tisztított almát vékony szeletekre szeljük és meglocsoljuk citromlével. A hagymát vékony karikára vágjuk. Az almát, a hagymát és a mazsolát rétegesen tűzálló tálba rakjuk. Ezután a tejszínt elkeverjük a sóval, a… Tovább »

Spenótleves (diétás)

Hozzávalók: 4 dkg margarin 4 dkg liszt 6 dkg vöröshagyma 30 dkg mélyhűtött spenótkrém 8 dkg pikáns sajt (Lajta) petrezselyem, só, bors, szerecsendió A margarinon világos színűre pirítjuk a lisztet, megfannyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd vízzel, csomómentesre elkeverjük. Ha forr, beletesszük a spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha a spenót teljesen szétfőtt, levéve a… Tovább »

Sárgarépás burgonya (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa 15 dkg burgonya 1 kk. margarin 1 cs. vágott petrezselyem turbolya, lestyán, só A tisztított sárgarépát karikára vágjuk és kevés vízzel felöntve fedő alatt 15 percig pároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és 10-15 percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a margarint, a fűszereket és még egyszer felforraljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Sült húsokhoz… Tovább »

Párolt kínaikel (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg kínai kel 15 dkg sárgarépa 10 dkg gomba 10 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg margarin, só A kelt ujjnyi széles szeletekre vágjuk, a sárgarépát, a gombát, a vöröshagymát karikára szeleteljük. Margarinon a tört fokhagymával, sóval puhára pároljuk, először letakarva, majd fedő nélkül. Rántott húsokhoz igen finom köret.... Tovább »

Gombapástétom (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg gomba 2 db kemény tojás 6 dkg margarin só, bors A megtisztított, apróra vágott gombát egy kevés margarinban sóval, borssal szárazra pároljuk, majd az apróra darabolt kemény tojásokkal, és ha kihűlt, a maradék margarinnal alaposan kikeverjük.... Tovább »

Sajtos palacsintatorta (diétás)

Hozzávalók: 24 dkg liszt 2 db tojás 3 dl tej 2 dl szódavíz 0,5 dl étolaj 3 db tojásfehérje 20 dkg Óvári sajt só A lisztből, tojásból, tejből, szódavízből kis sóval palacsintatésztát készítünk. Kisütjük. A sós tésztából sütött palacsintákat kivajazott, tűzálló tálban kettesével lerakjuk úgy, hogy a palacsinták közé reszelt sajtot hintünk. Tetejét felvert tojásfehérjével… Tovább »

Karfiol tojással (diétás)

Hozzávalók: 5 dkg vöröshagyma 60 dkg karfiol 4 db tojás 0,5 dl tej só, paprika, majoránna 2 dkg margarin A finomra vágott vöröshagymát a margarinon megfonnyasztjuk, pirospaprikával és majoránnával ízesítjük, kevés vízzel elkeverjük. Ehhez adjuk a megmosott és rózsáira szedett karfiolt. Sózzuk, és mindig kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Tálalás előtt a tojást a tejben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!