Sütök-főzök

Zöldborsóleves (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó 5 dkg sárgarépa 3 dkg gyökér l ek. étolaj 2 dkg liszt petrezselyem, só A zöldborsót, a kockára vágott zöldséget olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, petrezselyemzölddel és felengedjük a szükséges mennyiségű hideg vízzel. Sózzuk, és készre főzzük.... Tovább »

Cukkinikrémleves (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg cukkini 10 dkg vöröshagyma l dkg fokhagyma 3 dkg margarin 3 dkg liszt 0,5 dl tejszín 1 db tojássárgája só, törött bors, egy kevés szerecsendió A cukkinit megmossuk, majd 10 dekányit héjával együtt csíkokra vágunk, a maradék cukkinit meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát finomra szeljük, fokhagymát finom szeletekre vágjuk. A csíkokra… Tovább »

Almaleves (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg alma 2 dkg liszt l dl tejföl szegfűszeg, só, egész fahéj, fél citrom Canderel édesítő A feldarabolt almát feltesszük főni. A főzőlébe sót teszünk, majd felforraljuk és hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és majdnem puhára főzzük az almát. Közben lisztből, tejfölből (tejből) kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, és behabarjuk… Tovább »

Káposztaleves tyúkkal

Hozzávalók: 60 dkg tyúkhús 3 ek. étolaj 10 dkg sárgarépa 7 dkg gyökér 5 dkg vöröshagyma l dl energiaszegény tejföl 1db tojássárgája 2 dkg liszt só, 1 l savanyúkáposzta lé A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséggel együtt forró olajban megforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát,… Tovább »

Halgulyás

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 60 dkg burgonya, fűszerpaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg lebőrözött harcsafilé, csípős Piros Arany, 1 halászlékocka, olaj vagy mangalicazsír. Elkészítése: A finomra vágott hagymát a zsiradékban üvegesre pirítjuk, paprikával megszórjuk és másfél liter vízzel felöntjük. Belerakjuk a tisztított, kockákra vágott burgonyát, a paprika és a paradicsom felaprított… Tovább »

Pékleves

Hozzávalók: 25 dkg kenyérszelet, 1,5 liter húslé (lehet kockából is), 1 fej vöröshagyma, csipetnyi köménymag, 4 babérlevél, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, 4 szelet pirítós. Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, és a húslevesben feltesszük főni. Köménymaggal, reszelt hagymával, babérlevéllel és a füstölt sajttal ízesítjük. 10 perc főzés után áttörjük a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!