Sütök-főzök

Joghurtleves (diétás)

Hozzávalók: 8 dl joghurt 10 dkg kígyóuborka l cs. friss kapor l késhegynyi bors 1-2 gerezd fokhagyma A joghurtot jól lehűtjük és egy tálban simára keverjük. Az uborkát lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk. A joghurtba belekeverjük az uborkát, a kaprot, sóval, borssal és a szétnyomott fokhagymával fűszerezzük. Hidegen tálaljuk.... Tovább »

Karalábéleves húsgaluskával (diétás)

Hozzávalók: 30 dkg karalábé 5 dkg vöröshagyma 2 dkg margarin 15 dkg darált sovány hús l db tojás só, fehérbors 1,5 dkg zsemlemorzsa petrezselyem, citromhéj A karalábékat meghámozzuk, a zsenge leveleket félretesszük. A karalábékat keskeny csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk és forró margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karalábécsíkokat és megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük… Tovább »

Ribizkekrémleves (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg ribiszke 3 tojássárgája 2 dl forralt tej (1,5%-os) 2 dl tejszín késhegynyi fahéj A szárától megtisztított és megmosott ribiszkét átpasszírozzuk, a levet turmixgépbe töltjük. Beletesszük a tojássárgáját, a folyékony édesítőt, a tejet, tejszínt és fahéjjal fűszerezzük. Az egészet habosra keverjük. Jól lehűtve fogyasztjuk.... Tovább »

Gombakrémleves (diétás)

Hozzávalók: 25 dkg gomba 5 dkg margarin 5 dkg liszt 2 dl tejszín 2 db tojássárgája só, pici törött bors Az apróra vágott gombát margarinon sóval, borssal, fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ha zsírjára pirult, liszttel megszórjuk, körülbelül 8 dl vízzel és másfél dl tejszínnel felengedjük és jót felforraljuk. A… Tovább »

Kelbimbóleves (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 10 dkg virsli 3 dkg Kolozsvári szalonna 3 dkg vaj vagy margarin 2 dkg liszt l dl energiaszegény tejföl só, szerecsendió A vaj felén kiolvasztjuk a szalonnát és beletesszük a megmosott kelbimbót. Néhány percig együtt pirítjuk az egésszel. Ezután felöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a fűszereket. Addig… Tovább »

Paradicsomleves (diétás)

Hozzávalók: 15 dkg paradicsompüré 3 dkg liszt 2 ek. étolaj 2 dkg vöröshagyma l szál zellerzöld só, Canderel édesítő A paradicsompürét kevés vízzel kikeverjük, majd felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel. Megsózzuk, beletesszük a zellerzöldjét, az egész hagymát. (Ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Megfőzzük, zsemleszínű rántással berántjuk és jól kiforraljuk. Igény szerint édesítjük.... Tovább »

Zöldbableves (diétás)

Zöldbableves 30 dkg friss (v. mélyhűtött zöldbab) 2 dkg liszt 2 ek. étolaj 2 dkg vöröshagyma l gerezd fokhagyma l dl energiaszegény tejföl paprika, só, petrezselyem Az összevágott zöldbabot feltesszük főni, megsózzuk. Olajból, lisztből, finomra vágott vöröshagymával, zöldpetrezselyemmel, fokhagymával, paprikával rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük. A levesbe keverjük és 5 percig forraljuk. Tálalás előtt… Tovább »

Csontleves

Hozzávalók: 40 dkg marhahús, vagy 80 dkg csont 15 dkg sárgarépa 5 dkg gyökér 5 dkg zeller 5 dkg karalábé 2 dkg vöröshagyma egész bors, só 1 db zöldpaprika (nyáron) 2 dkg finom metélt A megmosott marhahúst, vagy csontot 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ügyeljünk arra, hogy lassan forrjon, a tetején keletkező habot mindig… Tovább »

Kapros húsgombócleves (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg sovány darált sertéshús 5 dkg rizs l db tojás 3 dkg margarin 2 dkg liszt l dl energiaszegény tejföl só, bors l csokor kapor, kevés citromlé A rizst megsózva megfőzzük, kihűtjük és összekeverjük a hússal és a tojással, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, a finomra vágott… Tovább »

Hideg joghurtleves

Hozzávalók: 8 dl joghurt (4 doboz) 40 dkg uborka 20 dkg piros retek (egy csomó) 10 dkg újhagyma l cs. petrezselyem 2 szál zeller zöld 2 dkg dióbél só, fehér bors, pici bazsalikom A joghurtot a finomra vágott zöld fűszerekkel és a többi ízesítővel összekeverjük, majd a hámozott, kis kockákra vágott uborkát, a felszeletelt retket… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!