Sütök-főzök

Gazpacho – a hideg zöldségleves

Hozzávalók: 4 cső zöldpaprika, 1 közepes uborka, 6-7 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1 bagett, 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem, egy csipet majoránna, só, bors. A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki. Az uborkát szintén hámozzuk meg, és daraboljuk kis kockákra. A zöldpaprikák… Tovább »

Brokkolisaláta (diétás)

Hozzávalók: 25 dkg brokkoli 50 dkg karfiol 30 dkg sárgarépa 25 dkg zöldbab 20 dkg kígyóuborka petrezselyem 2 ek. mustár 2 dl kefir 1/2 dl majonéz só, bors 1 kk. morzsolt tárkony A zöldségeket külön-külön sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzáadjuk az uborkadarabokat, és az egészet lazán összekeverjük. A… Tovább »

Töltött burgonya (diétás)

Hozzávalók: 80 dkg burgonya (4 db) 10 dkg reszelt sajt 3 dkg margarin l dl energiaszegény tejföl só A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy a burgonyában körülbelül 2 centiméteres szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnal, tejföllel, reszelt sajttal, sóval jó habosra keverjük és a burgonya üregébe púpozzuk. A… Tovább »

Gyümölcskrém (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg eper vagy bármilyen idénygyümölcs 2 levél zselatin 1 db tejszín édesítőszer A gyümölcsöt szitán áttörjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és a gyümölcspürébe keverjük, édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük. Ha kihűlt és keményedni kezd, közé keverjük a tejszínhabot.... Tovább »

Túrókrémes mandarin (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg túró 40 dkg mandarin l dl tej Stevia édesítőszer A túrót tejjel, édesítőszerrel jó habosra keverjük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket összedaraboljuk, díszíteni félreteszünk pár egész gerezdet. Az összedarabolt mandarint óvatosan a túróhoz keverjük, poharakba tesszük, tetejét díszítjük a mandaringerezdekkel. Hidegen tálaljuk.... Tovább »

Gombapogácsa (diétás)

Hozzávalók: 2 db zsemle 15 dkg gomba 5 dkg vöröshagyma l kk. ételízesítő 1 db tojás 1 ek. étolaj só, bors A zsemléket vízben megáztatjuk, a gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük és az olajban megfonnyasztott hagymán 6-8 percig pároljuk. A gombát, a kifacsart zsemléket a tojással, ételízesítővel, sóval, borssal összedolgozzuk, pogácsákat formálunk belőle és forró olajban… Tovább »

Almafánk (8 darab) (diétás)

Hozzávalók: 0,5 dl víz 10 dkg margarin 15 dkg rétesliszt 3 db tojás 60 dkg alma 5 dkg diabetikus baracklekvár Felforraljuk a vizet a margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről levesszük és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozzuk a három tojást… Tovább »

Zöldséges csirkemáj (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 60 dkg karfiol 10 dkg gomba 20 dkg paradicsom 15 dkg póréhagyma 2 dl tej 2 dkg liszt 4 dkg margarin l ek. vegeta só, bors l cs. petrezselyem A csirkemájat felolvasztjuk, a szíveket leválasztjuk róla. A póréhagymát karikára vágjuk és a margarinban megfonnyasztjuk. A csirkemájakat beleforgatjuk, megborsozzuk és fedő alatt… Tovább »

Gyümölcszselés piskótatorta (16 szelet) (diétás)

Hozzávalók: 3 db tojás 6 dkg glukonon 6 dkg liszt 8 dl diétás gyümölcsbefőtt 4 dkg zselatin 10 dkg diétás lekvár A 3 tojásból, a lisztből és a glukononból piskótát készítünk, tortatálra borítjuk. 5 cm széles zsírpapírt megvajazunk és a torta köré csavarjuk. A befőtt levének felét 3 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve az… Tovább »

Tökleves (diétás)

Hozzávalók: 1 kg spárgatök 5 dkg kapor 2 dkg liszt 1 dl energiaszegény tejföl 0,5 dkg olaj só, ecet, édesítőszer A gyenge főzőtököt ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. Vizet töltünk rá, épp csak annyit, hogy ellepje, majd főzni kezdjük. Kevés ecettel, édesítőszerrel, sóval, kaporral ízesítjük. Óvatosan főzzük, hogy ne menjen szét a tök…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!