Sütök-főzök

Paraj csőben sütve (diétás)

Hozzávalók: 120 dkg friss paraj 4 db tojássárgája 2 dl tejszín só, szerecsendió 1 dkg margarin szódabikarbóna A megtisztított parajt forró, lobogó szódabikarbónás vízben 5 percig főzzük, leszűrjük és kimargarinozott tűzálló edénybe tesszük. Szerecsendiót reszelünk rá és megsózzuk. A tojássárgákat a tejszínnel jól összedolgozzuk és a parajra öntjük. Forró sütőben sütjük, míg a tejszínes tojás… Tovább »

Makaróni lerakva (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg makaróni 15 dkg gomba 2 db tojás 1 dl energiaszegény tejföl 5 dkg reszelt sajt 2 dkg margarin, só A sós vízben megfőtt makarónit tűzálló tálba rétegesen lerakjuk, párolt gombával és felszeletelt kemény tojással. Megtejfölözzük, sózzuk, reszelt sajttal meghintjük, apró margarindarabkákat rakunk rá és sütőben 10-15 percig pirítjuk.... Tovább »

Karfiolgombóc (diétás)

Hozzávalók: 1,2 kg karfiol 10 dkg vöröshagyma 4 dkg liszt 3 dkg margarin 4 db tojás 8 dkg zsemlemorzsa 1 dl tejföl 1 dkg olaj petrezselyem, só, bors A karfiolt sós vízben puhára főzzük, a reszelt vöröshagymát olajon megpirítjuk. Világos rántást készítünk, felengedjük a karfiol főzőlevével és sűrűre főzzük. Belekeverjük a pirított hagymát, a villával… Tovább »

Párolt kelkáposzta (diétás)

Hozzávalók: l kg kelkáposzta 10 dkg vöröshagyma 2 dkg margarin l db húsleveskocka l cs. petrezselyem 2 dl joghurt, só, bors A megmosott és leveleire szedett, tenyérnyi darabokra vágott kelkáposztát leforrázzuk. A vöröshagymát megreszeljük és margarinon megfonnyasztjuk. Hozzátesszük a kelkáposztát, majd l db leveskockát 2 dl vízben feloldunk, lassanként aláöntjük, és addig főzzük, amíg a… Tovább »

Buggyantott tojás paradicsommártásban (diétás)

Hozzávalók: 4 db tojás 20 dkg paradicsompüré 4 dkg liszt 2 ek. étolaj só, zellerlevél, édesítőszer Mélyebb lábasban vizet forralunk, pici sót, pici ecetet teszünk bele. A tojásokat egész közelről ütjük a vízbe, amikor megfőtt, a tojás a víz tetejére emelkedik. Ekkor szűrőkanállal óvatosan kiemeljük. Meleg tányérra tesszük és az elkészített paradicsommártással leöntjük. A buggyantott… Tovább »

Brokkolisaláta (diétás)

Hozzávalók: 25 dkg brokkoli 50 dkg karfiol 30 dkg sárgarépa 25 dkg zöldbab 20 dkg kígyóuborka petrezselyem 2 ek. mustár 2 dl kefir 1/2 dl majonéz só, bors 1 kk. morzsolt tárkony A zöldségeket külön-külön sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzáadjuk az uborkadarabokat, és az egészet lazán összekeverjük. A… Tovább »

Töltött burgonya (diétás)

Hozzávalók: 80 dkg burgonya (4 db) 10 dkg reszelt sajt 3 dkg margarin l dl energiaszegény tejföl só A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy a burgonyában körülbelül 2 centiméteres szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnal, tejföllel, reszelt sajttal, sóval jó habosra keverjük és a burgonya üregébe púpozzuk. A… Tovább »

Gombapogácsa (diétás)

Hozzávalók: 2 db zsemle 15 dkg gomba 5 dkg vöröshagyma l kk. ételízesítő 1 db tojás 1 ek. étolaj só, bors A zsemléket vízben megáztatjuk, a gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük és az olajban megfonnyasztott hagymán 6-8 percig pároljuk. A gombát, a kifacsart zsemléket a tojással, ételízesítővel, sóval, borssal összedolgozzuk, pogácsákat formálunk belőle és forró olajban… Tovább »

Sajtlepény (diétás)

Hozzávalók: 25 dkg Trappisa sajt 5 dkg gépsonka 2 dkg margarin curry, petrezselyem A fél centi vastagra vágott sajtszeleteket kimargarinozott tepsibe helyezzük. Curryvel, finomra vágott petrezselyemmel és finomra vágott sonkával meghintjük. Előmelegített sütőbe tesszük, hogy éppen csak átforrósodjon, de ne olvadjon meg.... Tovább »

Tojással töltött paradicsom (diétás)

Hozzávalók: 4 db főtt tojás 10 dkg kovászos uborka 1 cs. petrezselyem 1 cs. metélőhagyma 2 ek. mustár l dl kefir 60 dkg paradicsom só, bors A tojásokat lereszeljük, a kockára vágott uborkát és a finomra vágott zöldfűszereket a tojáshoz keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, citromlével és mustárral ízesítjük. Annyi kefirt keverünk hozzá, hogy közepes sűrűségű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!