Hozzávalók:
- 4 dl tejszín,
- 10 dkg piskóta (friss),
- 5 dkg étcsokoládé,
- 0,5 dl rum,
- 3 evőkanál méz,
- 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs
A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük.
A mézet és a rumot összekeverjük.
A piskótát egészen apró kockákra vágjuk.
A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a csokoládéreszeléket.
Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk.
Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.
Előkészítési ideje: kb. 25 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: