Sütök-főzök

Diplomataparfé

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín,
  • 10 dkg piskóta (friss),
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • 0,5 dl rum,
  • 3 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs

A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük.

A mézet és a rumot összekeverjük.

A piskótát egészen apró kockákra vágjuk.

A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a csokoládéreszeléket.

Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk.

Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.

Előkészítési ideje: kb. 25 perc.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!