Sütök-főzök

Grapefruitkehely (4 adag) (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg grapefruit 10 dkg banán 20 dkg (mélyhűtött) eper 1 dl tejszín, édesítő Vékony szeletekre vágjuk a banánt, hozzáadjuk az eperhez, meglocsoljuk 1 dl vízzel elkevert édesítővel, és körülbelül 1 órán át pihentetjük. Közben kettévágjuk a grapefruitokat, kivágjuk mindkettőnek a közepét, ügyelve, hogy a héja meg ne sérüljön, és eltávolítjuk a magokat. Kockára… Tovább »

Gyümölcskrém (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg eper vagy bármilyen idénygyümölcs 2 levél zselatin 1 db tejszín édesítőszer A gyümölcsöt szitán áttörjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és a gyümölcspürébe keverjük, édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük. Ha kihűlt és keményedni kezd, közé keverjük a tejszínhabot.... Tovább »

Túrókrémes mandarin (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg túró 40 dkg mandarin l dl tej Stevia édesítőszer A túrót tejjel, édesítőszerrel jó habosra keverjük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket összedaraboljuk, díszíteni félreteszünk pár egész gerezdet. Az összedarabolt mandarint óvatosan a túróhoz keverjük, poharakba tesszük, tetejét díszítjük a mandaringerezdekkel. Hidegen tálaljuk.... Tovább »

Narancstúró (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg túró 4 ek. citromlé 30 dkg narancs 4 kk. narancshéj reszelve kevés ásványvíz édesítőszer A túrót elkeverjük a citromlével. A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, kis kockákra vágjuk, és a narancshéjjal együtt a túróhoz keverjük. Végül kis ásványvízzel kissé fellazítjuk, hozzáadjuk az édesítőszert, és lehűtve fogyasztjuk.... Tovább »

Csokoládés körte (6 adag) (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg körte 15 dkg diétás csokoládé 0,5 dl tej 1 dl tejszín 1 db citrom leve 3 szem szegfűszeg körömnyi fahéj, édesítő A körtét meghámozzuk, ügyelve, hogy a szára rajta maradjon, és bedörzsöljük a citrom levével. Egy olyan lábasan, amelyben a körték egymás mellett elférnek, vizet forralunk. Hozzáadjuk a citrom maradék levét, az… Tovább »

Tiramisu

Hozzávalók: 50 dkg babapiskóta, 5 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor, 1 dl rum, 4 dl kávé, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor. A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé. A kávéba beleöntjük a maradék fél… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!