Sütök-főzök

Hideg egreskrémleves kivivel (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg egres 1/4 rúd vanília 20 dkg kiwi 2 tk. citromhéj, Stevia Az egrest vízzel, citromhéjjal és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem főnek. A kiviket meghámozzuk, az egyiket karikára vágjuk, a másikat félbevágjuk. Az egrest a levével és a fél kivikkel összeturmixoljuk és átszűrjük. Kivi-szeletekkel dúsítva tálaljuk.... Tovább »

Tojásleves parajjal (diétás)

Hozzávalók: 5 dkg vöröshagyma 5 dkg margarin 30 dkg paraj l gerezd fokhagyma 2 friss zsályalevél 0,5 dl tejszín 1,5 dkg parmezán sajt 4 db tojás só, ecet A hagymát forró olajon margarinon üvegesre pároljuk, majd rásütjük a kb. 10 percig főzött parajt a levelével együtt. Borssal, szétnyomott fokhagymával fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zsályalevelet, a… Tovább »

Gazpacho – a hideg zöldségleves

Hozzávalók: 4 cső zöldpaprika, 1 közepes uborka, 6-7 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1 bagett, 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem, egy csipet majoránna, só, bors. A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki. Az uborkát szintén hámozzuk meg, és daraboljuk kis kockákra. A zöldpaprikák… Tovább »

Tökleves (diétás)

Hozzávalók: 1 kg spárgatök 5 dkg kapor 2 dkg liszt 1 dl energiaszegény tejföl 0,5 dkg olaj só, ecet, édesítőszer A gyenge főzőtököt ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. Vizet töltünk rá, épp csak annyit, hogy ellepje, majd főzni kezdjük. Kevés ecettel, édesítőszerrel, sóval, kaporral ízesítjük. Óvatosan főzzük, hogy ne menjen szét a tök…. Tovább »

Fűszerleves hidegen (diétás)

Hozzávalók: 15 dkg paraj 25 dkg burgonya 5 dkg vöröshagyma 1 dl olaj 0,5 cs. kapor 0,5 cs petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 tk. citromlé 2 dl joghurt 1 db mentalevél, Stevia A megmosott parajt összevágjuk, a meghámozott burgonyát lereszeljük. A finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a parajt, a burgonyát, felöntjük l liter… Tovább »

Spenótleves (diétás)

Hozzávalók: 4 dkg margarin 4 dkg liszt 6 dkg vöröshagyma 30 dkg mélyhűtött spenótkrém 8 dkg pikáns sajt (Lajta) petrezselyem, só, bors, szerecsendió A margarinon világos színűre pirítjuk a lisztet, megfannyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd vízzel, csomómentesre elkeverjük. Ha forr, beletesszük a spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha a spenót teljesen szétfőtt, levéve a… Tovább »

Kolozsvári gulyás (diétás)

Hozzávalók: 30 dkg marhalábszár 10 dkg vöröshagyma 40 dkg burgonya 30 dkg kelkáposzta 4 ek. étolaj, só, pirospaprika, köménymag l gerezd fokhagyma 2 ek. lecsó A marhahúst kis kockára aprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk. Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a káposztát pedig cikkekre. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk… Tovább »

Kínaikel leves (diétás)

Hozzávalók: 50 dkg kínai kel 10 dkg vöröshagyma 1 ek. ételízesítő 1 db tojás 0,5 dl tejföl bors, szerecsendió petrezselyem A megmosott kínaikelt karikára vágjuk, a hagymával, ételízesítős vízben megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk és az egész tojással, tejföllel, borssal, szerecsendióval összeturmixoljuk. Tálaláskor összevágott petrezselyemzölddel díszítjük.... Tovább »

Sajtos csirkeraguleves (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg csirkehús 20 dkg vegyes zöldség 2 dkg vöröshagyma 2 dl energiaszegény tejföl 6 dkg reszelt sajt (Óvári) 3 db tojássárgája só, bors A feldarabolt csirkét hideg vízben feltesszük főni. Amikor félig puha, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, hagymát. Ha a hagyma kifőtte az ízét, kivesszük a fazékból. Amikor minden megpuhult, levesestálban a… Tovább »

Karalábés burgonyaleves (diétás)

Hozzávalók: 80 dkg karalábé 40 dkg burgonya 3 db tojássárgája l dl energiaszegény tejföl só, ételízesítő, petrezselyem A karalábét és a burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük ételízesítővel, pici sóval és puhára főzzük. A zöldségeket összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgákat. Vágott petrezselyemmel tálaljuk.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!