Sütök-főzök

Fűszerleves hidegen (diétás)

Hozzávalók: 15 dkg paraj 25 dkg burgonya 5 dkg vöröshagyma 1 dl olaj 0,5 cs. kapor 0,5 cs petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 tk. citromlé 2 dl joghurt 1 db mentalevél, Stevia A megmosott parajt összevágjuk, a meghámozott burgonyát lereszeljük. A finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a parajt, a burgonyát, felöntjük l liter… Tovább »

Almahab (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg alma citromlé 3 db tojásfehérje Stevia, fahéj Az almát megtisztítjuk, magházát kiszedjük. Kevés citromos vízben megfőzzük, tehetünk bele fahéjat is. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és óvatosan eldolgozzuk a felvert tojáshabbal, ízesíthetjük Steviával.... Tovább »

Narancstúró (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg túró 4 ek. citromlé 30 dkg narancs 4 kk. narancshéj reszelve kevés ásványvíz édesítőszer A túrót elkeverjük a citromlével. A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, kis kockákra vágjuk, és a narancshéjjal együtt a túróhoz keverjük. Végül kis ásványvízzel kissé fellazítjuk, hozzáadjuk az édesítőszert, és lehűtve fogyasztjuk.... Tovább »

Rizses paprikaköret (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg zöldpaprika 20 dkg rizs 10 dkg vöröshagyma l cs. petrezselyem 2 ek. étolaj, só A hagymát felszeleteljük és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, megsózzuk és a saját levében pár percig pároljuk. A jól megmosott, lecsöpögtetett rizst közé keverjük, beletesszük az apróra vágott petrezselymet is. Másfélszer annyi forró vízzel… Tovább »

Alma hagymával (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg alma 30 dkg lilahagyma 6 ek. citromlé 1 ek. mazsola 1 dl tejszín 12 dkg sovány sajt só, késhegynyi szegfűbors A tisztított almát vékony szeletekre szeljük és meglocsoljuk citromlével. A hagymát vékony karikára vágjuk. Az almát, a hagymát és a mazsolát rétegesen tűzálló tálba rakjuk. Ezután a tejszínt elkeverjük a sóval, a… Tovább »

Spenótleves (diétás)

Hozzávalók: 4 dkg margarin 4 dkg liszt 6 dkg vöröshagyma 30 dkg mélyhűtött spenótkrém 8 dkg pikáns sajt (Lajta) petrezselyem, só, bors, szerecsendió A margarinon világos színűre pirítjuk a lisztet, megfannyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd vízzel, csomómentesre elkeverjük. Ha forr, beletesszük a spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha a spenót teljesen szétfőtt, levéve a… Tovább »

Sárgarépás burgonya (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa 15 dkg burgonya 1 kk. margarin 1 cs. vágott petrezselyem turbolya, lestyán, só A tisztított sárgarépát karikára vágjuk és kevés vízzel felöntve fedő alatt 15 percig pároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és 10-15 percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a margarint, a fűszereket és még egyszer felforraljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Sült húsokhoz… Tovább »

Párolt kínaikel (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg kínai kel 15 dkg sárgarépa 10 dkg gomba 10 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg margarin, só A kelt ujjnyi széles szeletekre vágjuk, a sárgarépát, a gombát, a vöröshagymát karikára szeleteljük. Margarinon a tört fokhagymával, sóval puhára pároljuk, először letakarva, majd fedő nélkül. Rántott húsokhoz igen finom köret.... Tovább »

Pikáns csirkemell (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell 3 dl tej 15 dkg kovászos uborka 3 dkg margarin 5 gerezd fokhagyma 4 dkg liszt só, fehér bors Az étel fogyasztását megelőző napon a húst nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy mély tálba öntjük a tejet, megsózzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, majd a húscsíkokat is beletesszük. Jól összekeverjük, letakarva hűtőszekrénybe tesszük…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!