Sütök-főzök

Almás sajtsaláta (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg alma 25 dkg Edámi sajt 2 dl kefir 1 cs. petrezselyem A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával, valamint a 2 dl kefirrel hígított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.... Tovább »

Párolt kelkáposzta (diétás)

Hozzávalók: l kg kelkáposzta 10 dkg vöröshagyma 2 dkg margarin l db húsleveskocka l cs. petrezselyem 2 dl joghurt, só, bors A megmosott és leveleire szedett, tenyérnyi darabokra vágott kelkáposztát leforrázzuk. A vöröshagymát megreszeljük és margarinon megfonnyasztjuk. Hozzátesszük a kelkáposztát, majd l db leveskockát 2 dl vízben feloldunk, lassanként aláöntjük, és addig főzzük, amíg a… Tovább »

Brokkolisaláta (diétás)

Hozzávalók: 25 dkg brokkoli 50 dkg karfiol 30 dkg sárgarépa 25 dkg zöldbab 20 dkg kígyóuborka petrezselyem 2 ek. mustár 2 dl kefir 1/2 dl majonéz só, bors 1 kk. morzsolt tárkony A zöldségeket külön-külön sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzáadjuk az uborkadarabokat, és az egészet lazán összekeverjük. A… Tovább »

Fűszerleves hidegen (diétás)

Hozzávalók: 15 dkg paraj 25 dkg burgonya 5 dkg vöröshagyma 1 dl olaj 0,5 cs. kapor 0,5 cs petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 tk. citromlé 2 dl joghurt 1 db mentalevél, Stevia A megmosott parajt összevágjuk, a meghámozott burgonyát lereszeljük. A finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a parajt, a burgonyát, felöntjük l liter… Tovább »

Narancstúró (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg túró 4 ek. citromlé 30 dkg narancs 4 kk. narancshéj reszelve kevés ásványvíz édesítőszer A túrót elkeverjük a citromlével. A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, kis kockákra vágjuk, és a narancshéjjal együtt a túróhoz keverjük. Végül kis ásványvízzel kissé fellazítjuk, hozzáadjuk az édesítőszert, és lehűtve fogyasztjuk.... Tovább »

Rizses paprikaköret (diétás)

Hozzávalók: 40 dkg zöldpaprika 20 dkg rizs 10 dkg vöröshagyma l cs. petrezselyem 2 ek. étolaj, só A hagymát felszeleteljük és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, megsózzuk és a saját levében pár percig pároljuk. A jól megmosott, lecsöpögtetett rizst közé keverjük, beletesszük az apróra vágott petrezselymet is. Másfélszer annyi forró vízzel… Tovább »

Töltött cukkini (diétás)

Hozzávalók: 80 dkg cukkini 15 dkg paradicsom 10 dkg füstölt sajt 3 dkg margarin só, bors, oregáno, petrezselyem Kisebb cukkiniket választunk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. Az apróra vágott darabkákat margarinban megpároljuk, sóval, borssal, oregánóval, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor elkészült, kihűtjük és reszelt sajttal összekeverjük. A tölteléket a cukkinibe töltjük, a tetejét paradicsomszeletekkel… Tovább »

Zöldbabkötegek (diétás)

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 20 dkg Bacon szalonna 10 dkg Trappista sajt, só A zöldbabot sós vízben megfőzzük (egészben hagyva), leszűrjük és ha kihűlt, nyolc egyforma részre osztjuk. Minden köteget kétszer körbetekerünk egy-egy hosszú szalonnacsíkkal. A kötegeket egymás mellé, tűzálló tálba helyezzük, és mindkét végükre egy-egy sajtcsíkot fektetünk. Sütőben rápirítjuk a szalonnát, miközben a sajtcsíkok… Tovább »

Sajttekercs (diétás)

Hozzávalók: 20 dkg Tenkes sajt 15 dkg pulykafelvágott 10 dkg csemegeuborka 2 ek. tejföl 1 ek. Piros Arany A sajtból vékony szeleteket vágunk. Keskeny csíkokra vágjuk a felvágottat, az uborkát, és a tejföllel, Piros Arannyal összedolgozzuk. Minden sajtszeletre egy csíkban rákenjük a tölteléket és óvatosan felgöngyöljük. Vékonyan kimargarinozott tűzálló tálra fektetjük pár percre, annyi ideig,… Tovább »

Joghurtos töltött cukkini (diétás)

Hozzávalók: 60 dkg cukkini 30 dkg alma 6 dkg Trappista sajt 2 dl joghurt fél citrom só, fehér bors, édesítőszer Díszítéshez: 1 db kemény tojás 10 dkg paradicsom A cukkinit hosszában kettévágjuk, ha kell kimagozzuk és a belsejét kivájjuk. Az almát, a sajtot meg a kiszedett cukkinit apróra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A joghurtot sóval, borssal,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!