Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell vagy -comb
- 80 dkg padlizsán
- 3 ek. étolaj
- 4 dkg margarin
- 10 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- só
- 1 db húsleveskocka
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, és enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk.
Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és a padlizsánszeleteket az olajban megsütjük.
Közben a margarinon a csirke mindkét oldalát megsütjük, és sorban egy mély tűzálló tálba rakjuk.
Betakarjuk a padlizsánnal és a tetejére fektetjük a felszeletelt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a végén a karikára vágott hagymát.
Két deci vízben feloldjuk a leveskockát, és ráöntjük a padlizsános csirkére.
Forró sütőben kb. 45 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük és elpárologtatjuk a levét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: