Sütök-főzök

Padlizsános csirke (diétás)

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell vagy -comb
  • 80 dkg padlizsán
  • 3 ek. étolaj
  • 4 dkg margarin
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, és enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk.

Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és a padlizsánszeleteket az olajban megsütjük.

Közben a margarinon a csirke mindkét oldalát megsütjük, és sorban egy mély tűzálló tálba rakjuk.

Betakarjuk a padlizsánnal és a tetejére fektetjük a felszeletelt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a végén a karikára vágott hagymát.

Két deci vízben feloldjuk a leveskockát, és ráöntjük a padlizsános csirkére.

Forró sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ezután a fóliát levesszük és elpárologtatjuk a levét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!