Sütök-főzök

Karfiolgombóc (diétás)

Hozzávalók:

  • 1,2 kg karfiol
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg olaj
  • petrezselyem, , bors

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, a reszelt vöröshagymát olajon megpirítjuk.

Világos rántást készítünk, felengedjük a karfiol főzőlevével és sűrűre főzzük.

Belekeverjük a pirított hagymát, a villával összetört karfiolt, az összevágott petrezselymet, borsot, tojást.

Ha a massza túl puha lenne, állandóan keverve besűrítjük.

Gombócokat formázunk és vegetával ízesített vízben kifőzzük.

Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel meglocsoljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!