Hozzávalók:
- 1,2 kg karfiol
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 4 db tojás
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 1 dkg olaj
- petrezselyem, só, bors
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, a reszelt vöröshagymát olajon megpirítjuk.
Világos rántást készítünk, felengedjük a karfiol főzőlevével és sűrűre főzzük.
Belekeverjük a pirított hagymát, a villával összetört karfiolt, az összevágott petrezselymet, borsot, tojást.
Ha a massza túl puha lenne, állandóan keverve besűrítjük.
Gombócokat formázunk és vegetával ízesített vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel meglocsoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: