Hozzávalók:
- 4 cső zöldpaprika,
- 1 közepes uborka,
- 6-7 szem paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál ecet,
- 1 bagett,
- 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem,
- egy csipet majoránna,
- só, bors.
A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki.
Az uborkát szintén hámozzuk meg, és daraboljuk kis kockákra.
A zöldpaprikák magházát távolítsuk el, és vágjuk őket négyfelé.
A fokhagymát és a vöröshagymát szeleteljük fel.
A zöldségeket tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel pépesítsük, majd öntsük levesestálba.
Keverjük hozzá az olajat, ecetet, ízesítsük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.
Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy sűrű leves maradjon.
Legalább két órára hűtsük be, jó hidegen tálaljuk.
Sokan száraz kenyérrel sűrítik. Én nem szoktam a kenyeret beletenni, sokkal finomabb, ha a bagettel felszeleteljük, megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: