Sütök-főzök

Gazpacho – a hideg zöldségleves

Hozzávalók:

  • 4 cső zöldpaprika,
  • 1 közepes uborka,
  • 6-7 szem paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 1 bagett,
  • 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem,
  • egy csipet majoránna,
  • só, bors.

A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki.

Az uborkát szintén hámozzuk meg, és daraboljuk kis kockákra.

A zöldpaprikák magházát távolítsuk el, és vágjuk őket négyfelé.

A fokhagymát és a vöröshagymát szeleteljük fel.

A zöldségeket tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel pépesítsük, majd öntsük levesestálba.

Keverjük hozzá az olajat, ecetet, ízesítsük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.

Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy sűrű leves maradjon.

Legalább két órára hűtsük be, jó hidegen tálaljuk.

Sokan száraz kenyérrel sűrítik. Én nem szoktam a kenyeret beletenni, sokkal finomabb, ha a bagettel felszeleteljük, megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!