Sütök-főzök

Almafánk (8 darab) (diétás)

Hozzávalók:

  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 60 dkg alma
  • 5 dkg diabetikus baracklekvár

Felforraljuk a vizet a margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet.

A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről levesszük és langyosra hűtjük.

Egyenként beledolgozzuk a három tojást és simára dagasztjuk.

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle.

Amíg a tészta hűl, megtisztítjuk az almát, magházukat kivesszük, s a lyukba baracklekvárt csepegtetünk.

A tésztából vágott négyzetekre egy-egy almát helyezünk, és a tészta négy csücskét összefogva, belecsomagoljuk az almákat.

Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük őket, s előmelegített sütőben öt percig teljes lángon, majd takarékon pirosra sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!