Hozzávalók:
- 0,5 dl víz
- 10 dkg margarin
- 15 dkg rétesliszt
- 3 db tojás
- 60 dkg alma
- 5 dkg diabetikus baracklekvár
Felforraljuk a vizet a margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet.
A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről levesszük és langyosra hűtjük.
Egyenként beledolgozzuk a három tojást és simára dagasztjuk.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle.
Amíg a tészta hűl, megtisztítjuk az almát, magházukat kivesszük, s a lyukba baracklekvárt csepegtetünk.
A tésztából vágott négyzetekre egy-egy almát helyezünk, és a tészta négy csücskét összefogva, belecsomagoljuk az almákat.
Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük őket, s előmelegített sütőben öt percig teljes lángon, majd takarékon pirosra sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: