Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 6 dkg glukonon
- 6 dkg liszt
- 8 dl diétás gyümölcsbefőtt
- 4 dkg zselatin
- 10 dkg diétás lekvár
A 3 tojásból, a lisztből és a glukononból piskótát készítünk, tortatálra borítjuk. 5 cm széles zsírpapírt megvajazunk és a torta köré csavarjuk.
A befőtt levének felét 3 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve az egész gyümölcsöt, s az előzőleg 1 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint belekeverjük.
Ízlés szerint édesítjük.
Hűlni hagyjuk, amíg nem kocsonyásodik, a teljes dermedés előtt a lekvárral megkent piskótára öntjük, 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: