Sütök-főzök

Gyümölcszselés piskótatorta (16 szelet) (diétás)

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg glukonon
  • 6 dkg liszt
  • 8 dl diétás gyümölcsbefőtt
  • 4 dkg zselatin
  • 10 dkg diétás lekvár

A 3 tojásból, a lisztből és a glukononból piskótát készítünk, tortatálra borítjuk. 5 cm széles zsírpapírt megvajazunk és a torta köré csavarjuk.

A befőtt levének felét 3 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve az egész gyümölcsöt, s az előzőleg 1 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint belekeverjük.

Ízlés szerint édesítjük.

Hűlni hagyjuk, amíg nem kocsonyásodik, a teljes dermedés előtt a lekvárral megkent piskótára öntjük, 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!