Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 db tojásfehérje
- 1/2 cs. sütőpor
- pici tejföl
- Stevia édesítőszer
Krém:
- 2 db tojássárgája
- 2 dl joghurt
- zselatin
- meggy
- Stevia édesítőszer
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint elmorzsoljuk benne, majd a tojásfehérjével, a tejföllel és az édesítőszerrel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy egy közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett tortaformát kibélelhessünk vele, de egy-másfél centis pereme is legyen.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A meggyet kimagozzuk, a tojássárgákat a joghurttal és a zselatinnal simára keverjük, majd a tűzről lehúzva édesítjük.
A kihűlt tésztát tálra borítjuk, kimagozott meggyszemekkel kirakjuk, és a kocsonyásodó joghurtkrémet rásimítjuk.
A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk, a tortakarikát lehúzva csúsztatjuk tálra, majd szeletekre vágjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: