Sütök-főzök

Kolozsvári gulyás (diétás)

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 4 ek. étolaj,
  • só, pirospaprika, köménymag
  • l gerezd fokhagyma
  • 2 ek. lecsó

A marhahúst kis kockára aprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk.

Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a káposztát pedig cikkekre.

A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a paprikát, ráöntünk körülbelül fél deci vizet, ezután hozzátesszük a húst, fokhagymát, köménymagot.

Sóval ízesítjük, a lecsót is hozzáadjuk.

Pár perces pirítás után körülbelül fél liter vízzel félig puhára pároljuk.

Ezután beletesszük a burgonyát, a káposztát és készre főzzük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!