Sütök-főzök

Karalábéleves húsgaluskával (diétás)

Hozzávalók:

A karalábékat meghámozzuk, a zsenge leveleket félretesszük. A karalábékat keskeny csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk és forró margarinon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a karalábécsíkokat és megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük vízzel, körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük.

A húsgaluskához a darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal, petrezselyemmel és citromhéjjal ízesítjük.

A karalábéleves felét turmixgéppel finomra pépesítjük, majd a leves másik feléhez vegyítjük.

A húsmasszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe és néhány perc alatt megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott zsenge karalábélevelekkel.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!