Hozzávalók:
- 30 dkg karalábé
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg margarin
- 15 dkg darált sovány hús
- l db tojás
- só, fehérbors
- 1,5 dkg zsemlemorzsa
- petrezselyem,
- citromhéj
A karalábékat meghámozzuk, a zsenge leveleket félretesszük. A karalábékat keskeny csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk és forró margarinon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a karalábécsíkokat és megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük vízzel, körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük.
A húsgaluskához a darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal, petrezselyemmel és citromhéjjal ízesítjük.
A karalábéleves felét turmixgéppel finomra pépesítjük, majd a leves másik feléhez vegyítjük.
A húsmasszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe és néhány perc alatt megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott zsenge karalábélevelekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: