Hozzávalók:
- 30 dkg alma
- 4 db tojás
- 7 dl tej
- 6 dkg zsemlemorzsa
- fél vaníliarúd, édesítőszer
Az almát kimagozzuk, megdaráljuk, vagy apró kockára aprítjuk.
Két egész tojást, édesítőszert és zsemlemorzsát adunk hozzá.
Ha az összedolgozás után ragadósnak mutatkoznak, kevés lisztet is dolgozunk bele.
A tejet, a vaníliarudat felforraljuk, és a gyümölcsmasszából kiskanállal galuskát szaggatunk bele.
Ha a galuska megfőtt, a tejet leszűrjük róla, ezt a két tojássárgájával, állandó keverés mellett, buggyanásig főzzük.
Ha langyosra lehűlt, hozzákeverjük a két tojás felvert fehérjét, és a sodóba tesszük a gyümölcsgaluskákat is.
Hidegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: