Sütök-főzök

Gyümölcsgaluska (diétás)

Hozzávalók:

  • 30 dkg alma
  • 4 db tojás
  • 7 dl tej
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • fél vaníliarúd, édesítőszer

Az almát kimagozzuk, megdaráljuk, vagy apró kockára aprítjuk.

Két egész tojást, édesítőszert és zsemlemorzsát adunk hozzá.

Ha az összedolgozás után ragadósnak mutatkoznak, kevés lisztet is dolgozunk bele.

A tejet, a vaníliarudat felforraljuk, és a gyümölcsmasszából kiskanállal galuskát szaggatunk bele.

Ha a galuska megfőtt, a tejet leszűrjük róla, ezt a két tojássárgájával, állandó keverés mellett, buggyanásig főzzük.

Ha langyosra lehűlt, hozzákeverjük a két tojás felvert fehérjét, és a sodóba tesszük a gyümölcsgaluskákat is.

Hidegen tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!