Sütök-főzök

Gombakrémleves (diétás)

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • só, pici törött bors

Az apróra vágott gombát margarinon sóval, borssal, fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Ha zsírjára pirult, liszttel megszórjuk, körülbelül 8 dl vízzel és másfél dl tejszínnel felengedjük és jót felforraljuk.

A maradék tejszínnel elkevert tojássárgájára tálaljuk a forró levest, miközben kevergetjük, hogy a tojás össze ne fusson benne.

Magunk által készített sült borsóval, vagy az üzletekben kapható levesgyönggyel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!