Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 20 dkg eper
- 2,5 db tojás
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg zsír
- édesítő
Egy edényben felforralunk 1 dl vizet és hozzáadjuk a zsírt.
Ha a zsír elolvadt, zúdítsuk bele egyszerre az egész lisztmennyiséget, és fakanállal addig keverjük, amíg össze nem áll.
A tűzről levéve még forrón adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Mindegyik tojással jól keverjük el. Egy előre bezsírozott tepsibe körülbelül 6 cm távolságban egymástól dió nagyságú halmokat rakjunk belőle, s pihentessük a tésztát 1 órán át.
Ezután jó meleg sütőbe tegyük, és 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.
Az első 15 perc után még 10 percig csendesebb tűznél süssük ropogósra.
Sütés után a fánk tetejét vágjuk le, belsejét szedjük ki. Az üreget töltelékkel megtöltjük, majd a fánk levágott tetejét a krémre helyezzük.
A töltelékhez az epret villával törjük össze, kevés édesítővel ízesítjük, és adjuk hozzá a kemény habbá vett tejszínt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: