Sütök-főzök

Tejszínhabbal töltött fánk (diétás)

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • 2,5 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg zsír
  • édesítő

Egy edényben felforralunk 1 dl vizet és hozzáadjuk a zsírt.

Ha a zsír elolvadt, zúdítsuk bele egyszerre az egész lisztmennyiséget, és fakanállal addig keverjük, amíg össze nem áll.

A tűzről levéve még forrón adjuk hozzá egyenként a tojásokat.

Mindegyik tojással jól keverjük el. Egy előre bezsírozott tepsibe körülbelül 6 cm távolságban egymástól dió nagyságú halmokat rakjunk belőle, s pihentessük a tésztát 1 órán át.

Ezután jó meleg sütőbe tegyük, és 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.

Az első 15 perc után még 10 percig csendesebb tűznél süssük ropogósra.

Sütés után a fánk tetejét vágjuk le, belsejét szedjük ki. Az üreget töltelékkel megtöltjük, majd a fánk levágott tetejét a krémre helyezzük.

A töltelékhez az epret villával törjük össze, kevés édesítővel ízesítjük, és adjuk hozzá a kemény habbá vett tejszínt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!