Hozzávalók:
- 8 dkg Trappista sajt
- 16 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 2 dl tej
- 4 db tojás,
- só
A Trappista sajtot lereszeljük. A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót, a lisztet, majd habverővel csomámentesre keverjük.
Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyjuk kihűlni.
Ha formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a 3 tojást és a teljes mennyiségű sajtot.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és kivajazott, lisztezett tepsibe egymástól 4-5 centis távolságban sorba rakjuk.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással. Közép meleg sütőben körülbelül 20-25 perc alatt megsül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: