Sütök-főzök

Csokoládés körte (6 adag) (diétás)

Hozzávalók:

A körtét meghámozzuk, ügyelve, hogy a szára rajta maradjon, és bedörzsöljük a citrom levével.

Egy olyan lábasan, amelyben a körték egymás mellett elférnek, vizet forralunk.

Hozzáadjuk a citrom maradék levét, az édesítőt, a fahéjat, szegfűszeget, óvatosan beletesszük a körtét és puhára főzzük.

A víznek el kell lepnie a körtéket. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsöket egymás mellé, a tálaló tálra helyezzük.

Közvetlenül a tálalás előtt készítjük el a csokoládémázat.

Egy kisebb lábasba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a fél deci meleg tejet, az édesítőt, és gőz fölött, állandó kevergetés közben simára dolgozzuk.

A forró mázat a körtékre csorgatjuk, ne vonjuk be egészen, mert szebb, ha imitt-amott a körte kilátszik.

A tányér szélét tejszínrózsákkal díszíthetjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!