Hozzávalók:
- 60 dkg körte
- 15 dkg diétás csokoládé
- 0,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 db citrom leve
- 3 szem szegfűszeg körömnyi fahéj, édesítő
A körtét meghámozzuk, ügyelve, hogy a szára rajta maradjon, és bedörzsöljük a citrom levével.
Egy olyan lábasan, amelyben a körték egymás mellett elférnek, vizet forralunk.
Hozzáadjuk a citrom maradék levét, az édesítőt, a fahéjat, szegfűszeget, óvatosan beletesszük a körtét és puhára főzzük.
A víznek el kell lepnie a körtéket. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsöket egymás mellé, a tálaló tálra helyezzük.
Közvetlenül a tálalás előtt készítjük el a csokoládémázat.
Egy kisebb lábasba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a fél deci meleg tejet, az édesítőt, és gőz fölött, állandó kevergetés közben simára dolgozzuk.
A forró mázat a körtékre csorgatjuk, ne vonjuk be egészen, mert szebb, ha imitt-amott a körte kilátszik.
A tányér szélét tejszínrózsákkal díszíthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: