Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 12,5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 0,5 tk. sütőpor
- 0,5 tk, só, bors, köménymag
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a margarinnal, reszelt sajttal, a tojássárgákkal, sóval, borssal sima tésztává gyúrjuk.
Erősen lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk és habosra felvert egész tojással megkenjük.
Egy részét meghintjük köménymaggal, a másikat a tésztából kimaradt 2,5 dkg reszelt sajttal.
Lisztbe mártott derelyemetszővel rudacskákat vágunk belőle és tepsibe rakjuk, nem túl szorosan egymás mellé.
Forró sütőbe toljuk, a hőfokot azonnal takarékra állítva 10-15 perc alatt világossárgára sütjük.
A tésztát legjobb előző nap elkészíteni, és hűtőszekrényben tartani a sütésig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: