Rebarbarás csirkemell (diétás)

Hozzávalók:

A csirkehúst kicsontozzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.

A megtisztított rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk.

Ezután a húscsíkokat hirtelen megpirítjuk és az olajat lecsepegtetve róla egy serpenyőbe halmozzuk.

A rebarbarát vízen kicsit megpároljuk, majd a húsra öntjük, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel ízesítjük, lefedve puhára pároljuk.

Utána a húst és a rebarbarát szűrőlapáttal kiszedjük és a párolólevet a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük.

Végül a húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk és még egyszer felforraljuk.

Főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »