Sütök-főzök

Rebarbarás csirkemell (diétás)

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg rebarbara
  • 2 ek. étolaj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • l dkg liszt
  • só, édesítőszer

A csirkehúst kicsontozzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.

A megtisztított rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk.

Ezután a húscsíkokat hirtelen megpirítjuk és az olajat lecsepegtetve róla egy serpenyőbe halmozzuk.

A rebarbarát vízen kicsit megpároljuk, majd a húsra öntjük, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel ízesítjük, lefedve puhára pároljuk.

Utána a húst és a rebarbarát szűrőlapáttal kiszedjük és a párolólevet a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük.

Végül a húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk és még egyszer felforraljuk.

Főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!