Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg rebarbara
- 2 ek. étolaj
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- l dkg liszt
- só, édesítőszer
A csirkehúst kicsontozzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.
A megtisztított rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk.
Ezután a húscsíkokat hirtelen megpirítjuk és az olajat lecsepegtetve róla egy serpenyőbe halmozzuk.
A rebarbarát vízen kicsit megpároljuk, majd a húsra öntjük, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel ízesítjük, lefedve puhára pároljuk.
Utána a húst és a rebarbarát szűrőlapáttal kiszedjük és a párolólevet a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük.
Végül a húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk és még egyszer felforraljuk.
Főtt burgonyát kínálunk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: