Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 10 dkg vöröshagyma
- l dkg fokhagyma
- 3 dkg margarin
- 3 dkg liszt
- 0,5 dl tejszín
- 1 db tojássárgája
- só, törött bors, egy kevés szerecsendió
A cukkinit megmossuk, majd 10 dekányit héjával együtt csíkokra vágunk, a maradék cukkinit meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát finomra szeljük, fokhagymát finom szeletekre vágjuk.
A csíkokra vágott cukkinit kevés margarinon megfuttatjuk, majd kevés vízzel felöntve, nem túl puhára pároljuk.
A maradék margarint egy edényben felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet, a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és tovább dinszteljük,
Felöntjük vízzel és körülbelül 20 percig főzzük, ezután szitán áttörjük és újra felforraljuk.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, belekeverjük a tűzről levett levesbe, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Levesbetétként beletesszük a csíkokra vágott cukkinit, majd a levest azonnal, forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: