Sütök-főzök

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg babapiskóta,
  • 5 dl tejszín,
  • 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor,
  • 1 dl rum,
  • 4 dl kávé,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé.

A kávéba beleöntjük a maradék fél deci rumot.

A babapiskótákat egyenként belemártjuk a rumos kávéba úgy, hogy ne ázzanak szét.

A piskóták egyharmadát a kávéba mártás után egy tál aljára rendezzük egy sorba.

Amikor a tál alját befedte egy réteg piskóta, rákenjük a krém harmadát.

Ezután megint egy réteg kávés piskóta következik, majd megint egy réteg krém.

Erre az utolsó réteg piskóta és az utolsó réteg krém.

A sütemény tetejére kakaóport szitálunk.

Tálalás előtt tegyük a tiramisut egy órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!