Hozzávalók:
- 60 dkg tyúkhús
- 3 ek. étolaj
- 10 dkg sárgarépa
- 7 dkg gyökér
- 5 dkg vöröshagyma
- l dl energiaszegény tejföl
- 1db tojássárgája
- 2 dkg liszt
- só,
- 1 l savanyúkáposzta lé
A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséggel együtt forró olajban megforgatjuk.
Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és megsózzuk, puhára pároljuk.
Ha a levét elfőtte, meleg vízzel pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük a káposztalével meg öt deci vízzel, és felforraljuk.
A tojássárgát a tejföllel simára keverjük, és állandóan keverve a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: