Sütök-főzök

Káposztaleves tyúkkal

Hozzávalók:

  • 60 dkg tyúkhús
  • 3 ek. étolaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 7 dkg gyökér
  • 5 dkg vöröshagyma
  • l dl energiaszegény tejföl
  • 1db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • só,
  • 1 l savanyúkáposzta lé

A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséggel együtt forró olajban megforgatjuk.

Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és megsózzuk, puhára pároljuk.

Ha a levét elfőtte, meleg vízzel pótoljuk.

Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük a káposztalével meg öt deci vízzel, és felforraljuk.

A tojássárgát a tejföllel simára keverjük, és állandóan keverve a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!