Sütök-főzök

Heléna palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt,
  • 2 tojás,
  • 3 dl folyadék (tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz),
  • 1 teáskanál cukor,
  • csipet

Töltelékhez:

A finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.

A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük. A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.

Ez a mennyiség 18-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

Töltelék: a hámozott körteszeleteket cukros, szegfűszeggel és citromhéjjal ízesített vízben puhára főzzük, összetörjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat darált dióval megszórjuk, a körtekrémmel megkenjük, négyszögletűre hajtogatjuk. Vaníliás porcukorral meghintve, vaníliamártással tálaljuk. Vaníliamártás a zacskón levő leírás alapján.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!