Sütök-főzök

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke,
  • 50 dkg rizs,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 citrom,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • só.

A rizst kifőzzük, félretesszük.

A megtisztított, darabokra vágott csirkét a vajon kevés sóval és vízzel jó puhára pároljuk, és mikor már majdnem kész, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Mikor a húsdarabok megpuhultak, a lisztet simára keverjük a tejföllel, behabarjuk vele a csirkét, és a citrom levét hozzáöntve 5 percig lassan forraljuk.

A rizst összekeverjük a csirkével, és melegen tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!