Hozzávalók:
Itt egy kicsit bajban vagyok, hiszen van aki sok töltelékkel szereti a palacsintát, vastagon, más pedig kevesebbel. Úgyhogy a töltelékhez nem is írok mennyiséget, ezt tényleg ki ki ízlése szerint.
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt,
- 2 tojás,
- 3 dl folyadék (tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz),
- 1 teáskanál cukor,
- csipet só
Töltelékhez:
- darált dió
- porcukor
- tej
- mazsola
- reszelt citromhéj
- rumos csokoládémártás
A finomlisztet simára keverjük a 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük. A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
Ez a mennyiség 18-20 palacsinta sütéséhez elegendő.
Töltelék:
A darált diót porcukorral, kevés tejjel, mazsolával, reszelt citromhéjjal elkeverjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes palacsintatésztából készült palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk.
A palacsintákat rumos csokoládémártással áthúzzuk és forrón tálaljuk.
A rumos csokoládémártáshoz gőz fölött megolvasztunk 1-2 tábla jó minőségű étcsokit, mikor megolvadt ízlés szerint rummal ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: