Sütök-főzök

Gyümölcskosár

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojás,
  • 4 dkg kristálycukor,
  • 5 dkg liszt.

A töltelékhez:

  • fél csomag vaníliás pudingpor,
  • 2.5 dl tej,
  • 2 evőkanál cukor,
  • a tetejére friss gyümölcs vagy gyümölcsbefőtt, fél csomag gyümölcszselé.

A tojásból, cukorból, lisztből piskótatésztát keverünk, majd kosár alakú sütőformákba töltjük, és 180°C-os sütőben, 12-25 perc alatt kisütjük.

A pudingport, a zacskón leírt módon tejjel felfőzzük, s ha meglangyosodott, a kihűlt piskótakosarakba töltjük.

A tetejére kedvünk szerint tehetünk szeletekre vagy cikkekre vágott gyümölcsöket, amit forró gyümölcszselével bevonunk.

A gyümölcskosárhoz ízlésünk és lehetőségünk szerint használhatunk bármilyen friss gyümölcsöt vagy lecsurgatott kompótot, csak mélyhűtött gyümölcsöt ne, mert az eláztatja a tölteléket, esetleg még a piskótakosarakat is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!